Pressemelding festivallåta

Da festivalsommeren ble avlyst, så Verket Musikkfestival seg nødt til å tenke annerledes.I helgen arrangerte de en hemmelig konsert for 200 publikum, og i morgen lanserer festivalen en egen låt, en nyinnspilling av Mo i Rana-klassikeren «Når sola står opp i Mo i Rana», med tilhørende video.

«Vi ønsket å lage en hyllest til Verket, til alle dem som elsker festivalen og til Mo i Rana. Det ble naturlig å stoppe opp og se tilbake på alle årene vi har fått lov å arrangere festival på Revelen, samtidig som vi ser frem mot å få lage festival igjen. Videoen til låten spiller videre på #dueverket-kampanjen, som har vært en stor suksess de siste årene»,
forteller Hans Petter Haaland, Daglig leder i Verket.

Låta er en ny versjon av «Når sola står opp i Mo i Rana» fra 1999, skrevet av ranværing Jack Johnsen, som er strålende fornøyd med festivalens nye versjon:

«Dette låter kjempetøft, med et bra arrangement som veksler fint mellom “naturbildestemning” og “trøkk”, samtidig som det oser av hitpotensiale», sier han.

Lokalbanken er hovedsponsor og støttespiller til Verket i dette spesielle året også.
«For oss som lokalbank er det viktig at det også i år, er aktiviteter på Helgeland som bygger oss. Verket har vært kreative for nettopp å gi opplevelser i ventetiden, og jeg tror dette er en sang ranværingene vil sette pris på»,
sier Markeds- og kommunikasjonssjef i Helgeland Sparebank Majken Hauknes. Da «Verket presenterer» gikk av stabelen i helgen, var det foran 200 spente mennesker, som verken visste hvem som skulle spille eller hvor arrangementet skulle finne sted da de kjøpte billett.

Konserten, som ble arrangert på Stenneset med Ingebjørg Bratland og Øystein Greni som artister, ble i tillegg streamet live for flere tusen Verket-tilhengere, noe som tilsvarer en vanlig festivaldag. Den nye låta skal brukes i forbindelse med festivalen fremover, og festivalsjefen håper den blir tatt godt imot.

«Det er rørende med alle de fine tilbakemeldingene vi har fått fra publikum i denne perioden. De skriver at de savner Verket og gleder seg til neste år. Denne låten kan vi høre på gjennom høsten, og forhåpentligvis glede oss enda mer», sier festivalsjef Ingrid Alte Westman «Vi synes låta ble veldig fin og håper Verket-publikummet tar den godt imot. Originalen er jo en skikkelig hyllest til byen vi bor i, og vi synes det er artig å kunne gi den nytt liv med en litt annerledes versjon»,
avslutter hun.

Radio Rana sender den kl. 22:00. Vil også bli sendt fredag.

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.